divendres, 6 de desembre de 2013

Preparant l'Hivern

Amb l'arribada de desembre es ralentitza la feina a l'hort , nosaltres hem volgut deixar ja plantats part dels pèsols de 3 varietats diferents i així recuperar-nos del fustre de la primavera passada en que van nèixer pocs tot i replantar. Ja els deixat ben acompanyats del reixat de canyes de diferent mida segons la varietat.







 Aquesta temporada hem convidat a dos tipus de cols portugueses: la penca i la couve galega. Les vam plantar a principis de l'estiu i han aguantat l'estiu com unes valentes. Han agradat molt entre la fauna invertebrada cardedeuenca que les han foradat a conciència però malgrat tot són unes  Brassicaceae  molt resistents als elements!












Aquest nadal tenim assegurat el Caldo Verde
...I també els grelos que estan de prova a l'hort . Els deixarem "grelar" per fer unes quantes receptes aptes per quasi tots el públics amants de la verdura, es clar. Aquest són de la varietat de Santiago i van perfectes per fer un bon esparregado



...i pel gener ja es van fent el calçots que vam plantar entre palla a finals d'agost. És com una petita selva de tan juntets que els vam posar, potser ens vam excedir? Ho veurem d'aquí a poques setmanes...




I no podem oblidar als nostres hostes que han de passar els freds de l'hivern en les millors condicions possibles. Cal tornar a refer el nostre hotel d'insectes amb palla nova i aprofitar els forats de les totxanes per encabir variats diametres de canyes per abelles i similars petits  individus voladors. Per la seva banda algunes marietes ha han ocupat la caseta que els vam posar arran de les faveres.





i les fulles que sobren cap a les gallines que es posen boges cada vegada que els hi donem una mica de verd!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada