dilluns, 13 de maig del 2013

Comença la collita!


Després de 2 mesos de construir bancals, plantar i regar ja ha arribat l'hora de recollir les primeres cistelles: Enciams multicolors, espinacs d'un verd rabiut, raves picantons , canònigs enclenxinats , julivert saberut...i de regal maduixetes dels marges amb sabor intens.













Les patates continuen ufanoses envoltades de palla, ja comencen per dalt a treure les primeres flors i per sota a fer-se les primeres patates noves protegides per la foscor.









També el patatal vertical (experiment arriscat d'astronàutica pagesa) continua la seva ascensió sense que aparentment cap branqueta s'hagi marejat...













I que dir de les faves? Ufanoses, florides d'allò més, comencen a rebre els atacs xucladors dels primers pulgons desvergonyits: Les primeres marietes comencen a treure el cap preparant-se per jugar el seu paper, voraç, d'equil.libri biològic.
























La camamilla té nous hostes, em diuen que són "Anthrenus Verbasci", anomenats vulgarment escarabats de les catifes pel seu gust pels materials secs. Deien estar entre la palla que hem anat afegint als bancals...











Aquesta parelleta també usa la camamilla pels seus jocs socials.














Ara que la que viu més feliç de tots és aquesta gateta que vam recollir al troç!























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada